MOXOM Barcode en RFID

QR code / barcodes printen.

QR code printen met Label Matrix van Teklynx
Hieronder de QR Code variant Model 2 als bitmap geprint uit Label Matrix, en dan (expres) extra groot.
De resolutie van de bitmap *.bmp was ruim 4 MB, die hebben we teruggebracht naar 21 KB
door het in MS Paint te openen en op te slaan als *.png
Als u verder scrolt onder de barcode, daar kunt u meer tekst en uitleg vinden.
[QR code voorbeeld]

Het gebruik van QR code
Een QR code kan op allerlei manieren worden gebruikt. Vaak bevat deze een URL, een ander woord voor een internet web adres. In de QR code hier op deze pagina ziet u de URL van www.knmi.nl dus als u deze scant terwijl u in het URL vakje van uw internet browser staat, dan komt meteen de KNMI.

Veel mensen denken dat als men een QR code scant met een barcode scanner, men vanzelf op een website komt, maar dat is gelukkig niet zo. De scanner moet verbonden zijn met de PC, laptop of iPad etc. Daarop moet een applicatie draaien welke de URL haalt uit de tekst in de QR code. En dan kan die applicatie, dus niet de barcode scanner, u gaan connecten met die website.

Maar behalve een web adres (URL) kan er in een QR code bijna van alles en nog wat aan tekst worden geprint. In de tweede barcode op deze pagina ziet u een QR code met een compleet adres er in.

Wat heeft u nodig om QR code te printen ?
U heeft software nodig. Zoals ons pakket Label Matrix voor Windows. Dit pakket ondersteunt QR code types Model 1 en Model 2 al vele jaren, net als andere 2D barcodes. Bij het ontwerpen is er keuze uit 4 niveaus van foutcorrectie.

Wat heeft u nodig om QR code te scannen ?
U heeft een zogenaamde 2D barcode scanner nodig, die kunnen ook 1D barcodes scannen. Wij leveren diverse types en geven u graag advies.

Toepassingen voor QR code Met Label Matrix ontwerpt u zelfklevende labels, A4 vellen etc, de QR code plaatst u er eenmalig op. U hoeft dus niet te kopieren en plakken. De QR code gegevens kunnen zowel handmatig worden ingegeven, als uit een aangesloten databank zoals Excel, Access, Tekst etc komen.

QR code printen met Label Matrix.
Links de URL www.knmi.nl en rechts ons adres in de barcode, beiden Model 2.
[voorbeeld QR codes]